Sprawdzony przepis na gniazda mięsne „Kilimanjaro” – Mistrzowski przepis, smak rewelacja

„Kilimanjaro” – gniazda mięsne, które fantastycznie sprawdzą się na nietypowy, ale przepyszny obiad!

Czasami zdarza się tak, że ma się ochotę na nietypowe danie. Gdy już kogoś najdzie na takie ochota, to nie ma przebacz – trzeba przygotować coś wyjątkowego. W tym właśnie przypadku polecamy przepyszne gniazda mięsne! Można zastosować w ich przypadku wiele różnych form nadzienia, ale my stawiamy na ziemniaczane puree i ser. Aż ślinka cieknie na samą myśl!

Składniki:

  • wołowe mięso mielone (40 dag)
  • cebula (1 szt.)
  • czosnek (2 ząbki)
  • jajko (1 szt.)
  • mąka pszenna (1 łyżka)
  • olej słonecznikowy (4 łyżki)
  • pietruszka (0,5 pęczka)
  • papryka (1 łyżeczka)
  • tymianek (1 łyżeczka)
  • ziemniaki (4 szt.)
  • masło (4 dag)
  • mleko (50 ml)
  • twaróg (50 g)
  • gałka muszkatołowa (1/3 łyżeczki)
  • koncentrat pomidorowy (1,5 łyżki)
  • woda (300 ml)
  • ser cheddar (30 g)
  • sól (2,5 łyżeczki)
  • pieprz czarny (1/2 łyżeczki)
  • koperek

Sposób przygotowania: