Domowa babeczka z dżemem: Nikt nie robi lepszej. Raz dwa i gotowe. Mój przepis na wszystkie okazje.

Prezentujemy wyjątkowy i naprawdę pyszną babeczkę z dżemem. Po zrobieniu tego przepisu już nigdy więcej nie zrobi się żadnej innej babeczki.

Z całą pewnością warto się zapoznać z tym przepisem, który pozwoli na zjedzenie świetnej babeczki. Babeczka wykonana według tego przepisu będzie doskonałym dodatkiem do kawy czy też herbaty. Zapamiętanie tego przepisu jest bardzo proste. Warto się z nim zapoznać.

Co będzie potrzebne?

  • 2 jajka
  • 50 gramów cukru
  • 100 mililitrów mleka
  • 8 gramów cukru waniliowego
  • 50 mililitrów oleju słonecznikowego
  • 20 gramów masła
  • 16 gramów proszku do pieczenia
  • 200 gramów mąki
  • dżem i wiórki dla smaku

Jak przygotować?

Pierwszym krokiem jest wymieszanie jajek z cukrem i cukrem waniliowym.

Do tego wlewamy mleko i całość dokładnie mieszamy.

Dodatkowo dodajemy olej i również dalej mieszamy. Do całości trzeba dodać mąkę. Proszek do pieczenia przesiewamy i dodajemy do całej mieszanki.

Do małej formy dodajemy około połowy ciasta.

Na tym kładziemy dżem i kładziemy resztę ciasta. Pieczemy przez około pół godziny w 180 stopniach. Na sam wierzch dodajemy wiórki dla smaku.

Taka babeczka to świetny wybór dla każdego.