Moja rodzina je uwielbia. Oto szybkie przepisy na najlepsze pasty kanapkowe w kilka chwil.

Jeśli przemierzasz internet w poszukiwaniu idealnego przepisu na domowe pasty kanapkowe, jesteś we właściwym miejscu. Dzisiaj przedstawiamy dwa przepisy na pyszne i proste w przygotowaniu pasty!

Wszystkie składniki są niedrogie oraz łatwo dostępne, a samą pastę możesz przechowywać w lodówce przez długi czas. Pasty sprawdzą się idealnie zarówno na codzienne śniadanie, jak i do przygotowania przekąsek dla gości na specjalną okazję.

Pasta ogórkowa

Potrzebne składniki:

  • twaróg – 150 g
  • koperek – 1 pęczek
  • ogórek – 1 szt.
  • czosnek – 1 ząbek
  • przyprawy – sól, pieprz

Sposób przygotowania: 

Ogórek obierz, dokładnie umyj, a następnie zetrzyj go na tarce z cienkimi oczkami. Koperek posiekaj i wsyp do startego ogóra, a do całości dodaj twaróg i pozostałe przyprawy i wszystko dokładnie wymieszaj, do połączenia się składników.

Pasta grzybowa