Ta przekąska skradła serce moich gości. Wychodzi przepysznie – Kapusta w cieście.

Przepis na bardzo prosty obiad, kolację lub przekąskę.

Mało czasochłonne, ale wykwintne danie idealnie nadaje się na przystawkę lub poczęstunek na gości, którzy przyszli nas odwiedzić i oczekują czegoś nieoczekiwanego. Niespodzianką będzie kapusta w cieście, danie pochodzące z kuchni francuskiej. By je przygotować, potrzebujesz bardzo niewiele składników i czasu.

Składniki:

  • 1 główka kapusty
  • 3 jajka
  • 4 duże łyżki majonezu
  • 3 duże łyżki mąki
  • 0,5 łyżeczki soli
  • przyprawy wedle uznania

Czas przygotowania: mniej niż pół godziny.

Sposób przygotowania:

Główkę kapusty włóż do garnka i gotuj przez kilka minut. Jest to potrzebne po to, by dało się łatwo oddzielać liście. Wyjmij obgotowaną kapustę i poczekaj, aż ostygnie.

W osobnym naczyniu wymieszaj mąkę z jajkami, majonezem i przyprawami. Postaraj zrobić to w bardzo dokładny sposób, by ciasto miało odpowiednią konsystencję. Jeśli kapusta jest już na tyle zimna, by można było ją pokroić, zacznij oddzielać poszczególne liście kapusty z główki. Podziel każdy liść na kilka części, obtocz je w cieście,

Następnie rozgrzej na patelni olej i smaż. Bon appetit!