Szybko, łatwo i smacznie – Świetna przekąska na imprezę, która zniknie z talerza w mgnieniu oka.

Dziś zaskoczenie kulinarne! Rybna rolka na przekąskę! Przygotowanie jest szybkie, łatwe i przyjemne , a składniki wprawią Cię w zdumienie.

Składniki:

  • puszka ulubionej ryby
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • mały kawałek sera żółtego
  • 3 placki tortilli
  • majonez
  • posiekany kopek lub nać pietruszki, lub nać kolendry
  • 2 ząbki czosnku

Przygotowanie:

Wyciśnij obrany czosnek lub drobno posiekaj, Wymieszaj go z odrobiną majonezu i posiekana natką.
W osobnych miseczkach przygotuj: starty żółty ser, starte ugotowane jajka, bez skorupek oraz rozdrobioną widelcem rybę.

Pierwszy placek tortilli posmaruj przygotowanym majonezem z czosnkiem i natką, a na to rozłóż rybę. Połóż kolejny placek, a na niego ponownie sos majonezowy i tym razem jajka. Trzeci placek tortilli posmaruj sosem majonezowym i równomiernie posyp starym żółtym serem.

Tak przygotowane placki zwiń w roladę. Lekko przy zwijaniu ściśnij, aby była zwarta. Około 4 godziny trzeba schłodzić ją w lodówce. Po tym czasie możesz już rolkę rybną pokroić na plasterki i podawać jako przekąska na zimno.

Nie bój się eksperymentować! Możesz przepis uzupełnić o drobno pokrojoną czerwoną cebulę czy drobno pokrojonego ogórka kiszonego.

Coś nie wyszło, rolka nie jest zwarta? Nic strasznego, to na początek wypróbuj przepis z 2 plackami tortilli. Smacznego!