Od dziś tylko tak przygotowuję doskonałego kurczaka. Kilka błyskawicznych sposobów.

5 sposobów na zrobienie błyskawicznego doskonałego kurczaka. Świetnym rozwiązaniem jest podawanie piersi z kurczaka na stół, gdyż jest to danie bardzo popularne i pyszne, które smakuje prawie każdemu.

Jest łatwo dostępne i można z niego zrobić wiele arcydzieł. Dzięki niektórym przygotowaniom, filet staje się soczysty, mięciutki i pełny smaku.

Pierwszy sposób

Super sposobem jest panierowanie piersi w mące, jajku i bułce tartej  z dodatkiem parmezanu, który doda posiłkowi pikanterii. Kurczak będzie miał pięknie zarumienioną i chrupiącą skórkę.

Drugi sposób

Świetnym połączeniem jest, pomieszanie kurczaka z sałatką. Dobrym pomysłem jest podbicie jego smaku, a uda nam się to poprzez dodatnie takich warzyw jak, kukurydza, ser, pieczarki, cebula, czosnek i majonez.

Trzeci sposób

Dla osób lubiących eksperymenty, strzałem w dziesiątkę może okazać się kurczak z ziarnami gorczycy. Filety z delikatnym i smacznym sosem będą ucztą dla podniebienia. Wystarczy mleko, masło, czosnek oraz inne przyprawy według uznania.

Czwarty sposób

Kurczak z upieczonymi warzywami to przysmak dla każdego. Należy naprzemiennie ułożyć mięso i warzywa na patyczku do szaszłyków oraz doprawić według uznania, a następnie upiec w foli.

Piąty sposób

Ostatnim sposobem jest marynowany filet w sodzie i skrobi. Następnie wystarczy obtoczyć mięso w mącę i smażyć jak zwykle.