Jest łatwo dostępne i można z niego zrobić wiele arcydzieł. Dzięki niektórym przygotowaniom, filet staje się soczysty, mięciutki i pełny smaku.
Super sposobem jest panierowanie piersi w mące, jajku i bułce tartej z dodatkiem parmezanu, który doda posiłkowi pikanterii. Kurczak będzie miał pięknie zarumienioną i chrupiącą skórkę.
Świetnym połączeniem jest, pomieszanie kurczaka z sałatką. Dobrym pomysłem jest podbicie jego smaku, a uda nam się to poprzez dodatnie takich warzyw jak, kukurydza, ser, pieczarki, cebula, czosnek i majonez.
Dla osób lubiących eksperymenty, strzałem w dziesiątkę może okazać się kurczak z ziarnami gorczycy. Filety z delikatnym i smacznym sosem będą ucztą dla podniebienia. Wystarczy mleko, masło, czosnek oraz inne przyprawy według uznania.
Kurczak z upieczonymi warzywami to przysmak dla każdego. Należy naprzemiennie ułożyć mięso i warzywa na patyczku do szaszłyków oraz doprawić według uznania, a następnie upiec w foli.