Dobrym pomysłem na to jest polewa. Jeśli lubisz czekoladę to przepis na polewę czekoladową, zwaną inaczej czekoladowym lustrem będzie dla Ciebie idealny.
Do małej miseczki wlewamy 40 ml wody i wsypujemy żelatynę. Mieszamy i odstawiamy na bok, na około 20 minut. Do garnuszka wlewamy pozostałą część wody. Następnie dodajemy cukier oraz miód. Wszystko razem mieszamy. Przenosimy na kuchenkę i zagotowujemy mieszaninę.
Doprowadzamy do zagotowania i wyłączamy gaz. Jeśli mieszanina się zagotuje, nie trzymamy na ogniu dłużej niż 2 minuty. Do garnuszka dodajemy przygotowaną wcześniej żelatynę oraz mleko skondensowane. Odstawiamy na bok.
Czekoladę łamiemy na małe kawałeczki i dodajemy do garnuszka z resztą składników. Całość należy dobrze wymieszać. Mieszamy tak długo, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Na koniec gotową polewę przelewamy przez sitko.