Jabłka należy zetrzeć z cukrem. Całość należy przełożyć na patelnię na mały ogień i gotować przez 25 minut. Dzięki temu odparuje nadmiar płynu. Po tym czasie należy do masy dodać cynamon i ostudzić całość. Cukier puder, cukier waniliowy, kefir, masło, olej roślinny, skrobię, jajko, kurkumę należy połączyć w jednej misce.
Powoli dodajemy do całości mleko, aby zagnieść ciasto. Mleka nie można w całości dodawać na raz. Z otrzymanego ciasta należy wziąć około 30g i zwinąć w jedną kulkę. Z całego ciasta powinno wyjść ok. 40 kulek. Kulki należy rozwałkować, do środka włożyć otrzymane wcześniej nadzienie i uformować.
Każdy kawałek należy uformować w mały rulon. Rolki piecze się przez 30 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu deser można podać domownikom/gościom i zajadać.