Wszyscy są zachwyceni jej smakiem. Tą błyskawiczną i smaczną sałatkę robię, gdy spodziewam się gości.

Ten prosty przepis na błyskawiczną i smaczną sałatkę wykorzystuję, gdy spodziewam się gości. Zwyczajne składniki za sprawą jednego tajemniczego dodatku zamieniają się w aromatyczną przystawkę!

SKŁADNIKI:

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 150 g twardego, żółtego sera
  • 2 garści grzanek
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 2 – 3 łyżki majonezu (wg preferencji)
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Fasolę i kukurydzę wyjmij z puszki i odlej płyn. Dokładnie wypłucz pod bieżącą wodą i odsącz. Wsyp do większej miski. Ugotowane jajka oraz twardy, żółty ser zetrzyj na tarce i dodaj do miski. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Jeśli wolisz bardziej wyrazisty aromat możesz dać 2 ząbki.

Posiekany ząbek dodaj do reszty składników i dokładnie wymieszaj. Do połączonych składników dodaj majonez wedle uznania i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Całość wymieszaj do dokładnego połączenia składników.

Na koniec podpraż grzanki na patelni i posyp nimi sałatkę. Grzanki możesz przygotować samodzielnie podsmażając na patelni 2 – 3 kromki chleba pokrojone w kostkę. Smacznego!