Niezaprzeczalnym atutem tego deseru jest intrygujący delikatny smak, z wyczuwalną nutą wanilii. Owoce doskonale uzupełniają się ze smakiem tej aromatycznej przyprawy. Przygotowanie ciasta jest zaś bajecznie proste.
Jak już wspomniano powyżej, przygotowanie ciasta nie powinno nastręczać zbyt wielu trudności. Do jego przygotowania będziemy potrzebować przede wszystkim:
Na początku należałoby oczywiście ubić jajka z cukrem i solą. Następnie do miski należy dodać mleko, proszek do pieczenia z mąką oraz masło. W międzyczasie należy także starannie umyć i pokroić owoce. Naczynie, najlepiej prostokątne warto wysmarować margaryną albo masłem. Możemy wyłożyć je dodatkowo papierem do pieczenia.
Ciasto wylewamy do naczynia, zatapiając w nim kawałki pokrojonych wcześniej jabłek oraz gruszek. Ciasto należy piec w 180 stopniach przez około pół godziny.