Przepis który zaskoczy nawet Ciebie. Ta kapusta w panierce to mój hit na każdym przyjęciu.

Kapusta może się okazać świetną i szybką przekąską, nie tylko w postaci bigosu lub gotowanej. Może okazać się dobrym pomysłem na dodatek do posiłku lub samodzielna przekąska w ciągu dnia.

Co najważniejsze całość zajmuje bardzo mało czasu i nie potrzebujemy do niego dużych zdolności kulinarnych. Ten przepis ci to udowodni, musisz go wypróbować.

Składniki:

  • główka kapusty
  • 3 jajka
  • 50 g bułki tartej
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:

Kapustę rozkrajamy np. na 8 części (zależy od rozmiaru kapusty), co ważne każdej części zostawiamy część głąba, nie odcinamy. Gotujemy wszystkie części kilka minut w osolonej wodzie, następnie odcedzamy. Jajka rozbijamy do miseczki, solimy i dodajemy pieprz. W drugiej miseczce zostawiamy bułkę tartą. Kapustę panierujemy podobnie jak kotlety schabowe, tzn. jajko – bułka tarta – jajko.

Na końcu smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy dowolnie, smacznego!