Nawet teściowa prosi o przepis na przekąskę pomidorową, która skradła serce moich gości.

Pyszna przekąska pomidorowa, która zostanie na długo w pamięci Twoich gości. Ostatnio trafiłam na łatwą i szybką przekąskę do przygotowania. Dużym atutem jest fakt, że jest bardzo pyszna i soczysta.

Składniki:

  • bułka tarta 3 łyżki
  • tarty ser 3 łyżki
  • pomidory 3 sztuki
  • mąka pszenna 1 łyżka
  • jajko 1 sztuka
  • olej roślinny 50 ml
  • pieprz i sól

Przygotowanie:

Na początku musisz przygotować pomidory, a mianowicie należy zacząć od ich umycia i pokrojenia na plastry o grubości 0,5 cm. Następnie połóż je na papierowym ręczniku, aby wchłonął wodę. Przypraw pomidory solą i pieprzem. W międzyczasie możesz przygotować panierkę. Do tego będą Ci potrzebne 3 pojemniki.

Do pierwszego wsyp mąkę, do drugiego wbij jajko, a w trzecim połącz bułkę tartą ze startym serem. Teraz możesz zacząć panierować pomidory.

Rób to w podanej wcześniej kolejności, czyli najpierw mąka, potem jajko, a na końcu bułka tarta z serem. Kiedy to wykonasz czas na smażenie na patelni.

Rób to tak długo, aż panierka będzie miała złotobrązowy kolor. Później, aby odsączyć pomidory z nadmiaru tłuszczu przełóż je na ręcznik papierowy. Smacznego!