Istnieje pewna pewna zupa, która z pewnością pomoże ci pozbyć się zbędnych kilogramów. Przygotujesz ją w ekspresowym tempie, a przy okazji nie namęczysz się przy tym za bardzo. Aromat i smak zupy sprawią, że będzie ona często gościć na twoim stole.
Mięso z kurczaka myjemy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Doprowadzamy wywar do wrzenia i usuwamy piane. Następnie dodajemy ziele angielskie oraz seler. Gotujemy do momentu ugotowania się mięsa. Obieramy cebulę i ziemniaki i kroimy w kostkę.
Obraną marchewkę kroimy w paski. z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy warzywo w kosteczkę. Na patelni patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy warzywa. Smażymy je na małym ogniu do momentu, kiedy warzywa staną się miękkie. Z wywaru wyjmij mięso i usuń z niego kości.
Do garnka dodaj makaron i oddzielone od kości, podzielone na mniejsze kawałki mięso. Gotuj do momentu ugotowania makaronu. Do miski wbij jajko, dodaj śmietanę i mąkę i mieszaj, aż masa będzie jednolita. Do tak przygotowanej masy wlej odrobinę bulionu i dokładnie wymieszaj. Następnie wlej masę do bulionu.