Chwila roboty, a każdy się zajada. Tylko 20 minut zajmie Ci upieczenie całej blachy tych jabłkowych bułeczek.

Tylko 20 minut zajmie Ci upieczenie całej blachy jabłkowych bułeczek.

Bułeczki są naprawdę smaczne i puszyste, dodatkowo dzięki zawartości jabłek są bardzo soczyste. Oprócz tego ogromnym atutem jest fakt, że są bardzo łatwe i szybkie do przygotowania.

Składniki:

  • 500 g mąki pszennej
  • 4 szt jabłek
  • 120 g cukru
  • 200 g masła
  • 4 szt jajek
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 sztuka cukru wanilinowego

Przygotowanie:

Na początku wymieszaj cukier wanilinowy ze zwykłym, a następnie do roztrzepanych jajek dodaj roztopione masło. Wszystkie elementy dokładnie ze sobą połącz. W dalszej kolejności należy wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i w małych porcjach dodawać ją do powstałej wcześniej mikstury.

Kolejno dodał jabłka, pokrojone na małe kawałki w kostkę. Na blachę rozłóż pergamin i małą łyżeczką nakładaj porcję ciasta. Pamiętaj o 5 cm odstępie. Piecz je przez 10-15 minut w 200 stopniach.

Na samym końcu możesz je posypać cukrem pudrem, a w przyszłości warto eksperymentować i upiec je z ulubionymi suszonymi owocami.