Przygotuj blachę do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm. Namocz na kilka sekund herbatniki w mleku. Ułóż pierwszą warstwę herbatników na dnie formy. W misce wymieszaj twaróg z cukrem pudrem. W osobnej misce dodać śmietanę. Na koniec wmieszać proszek budyniowy i mleko. Wymieszaj wszystkie składniki, aż uzyskasz jednolitą masę.
Zmniejszyć obroty miksera i dodać masę twarogową z cukrem. Ubijać, aż wszystkie składniki będą dobrze połączone. Podzielić gotowy krem na dwie równe porcje. Umieścić pierwszą część równomiernie na warstwie herbatników w blasze.
Umieścić więcej herbatników w mleku, a następnie umieścić je na wierzchu kremu. Pozostałą masę rozsmarować na kolejnej warstwie ciasta, a na wierzchu ułożyć ostatnią warstwę nasączonych ciasteczek. Ciasto polać ulubionym lukrem. Do ciasta dodać gorącą śmietankę i czekoladę i rozsmarować na wierzchu.