Przepis, którym chcę się dziś z Wami podzielić, jest od dawna ulubionym. Kiełbasa z udek kurczaka to wciąż najlepszy wybór na domowe kanapki.

Pieczenie udek z kurczaka nie oznacza, że trzeba je wykorzystać tylko raz. Ten przepis na pewno Cię zaskoczy.

Po raz pierwszy nauczyłem się go przygotowywać kilka lat temu. Teraz jest to podstawa w moim domu. Zakupy to mój sposób na uniknięcie niepotrzebnych wycieczek do sklepu mięsnego. Po raz pierwszy zrobiłam domową kiełbasę.

Moja teściowa była najlepszą kucharką, jaką kiedykolwiek widziałam. Od razu zachwyciła się moją kiełbasą i poprosiła mnie o przepis. Ta kiełbasa jest łatwa do zrobienia. Potrzebujesz tylko 1 kg udek z kurczaka i godzinę swojego czasu. Ten przysmak stanie się Twoim ulubionym przepisem.

Składniki

  • Udka z kurczaka 1 kg .
  • Ząbki czosnku 3 sztuki.
  • Do smaku dodać sól mieloną i pieprz.

Sposób przygotowania

Najpierw przygotować mięso. Ugotować mięso. Po ugotowaniu, posiekać lub zmielić za pomocą maszynki do mięsa. Dodać rozgnieciony lub wyciśnięty czosnek.

Posól i popieprz według własnego upodobania. Wszystko dokładnie wymieszać. Przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki na 10-12 godzin.

Gdy mięso się schłodzi, wyłożyć je na folię do pieczenia i posypać papryką. Powstałą masę zwinąć w roladę. Zawiązujemy sznurek. Piec kiełbasę przez około godzinę w naczyniu żaroodpornym lub w blasze.

Następnie możesz cieszyć się wyśmienitym smakiem naturalnej, domowej kiełbasy.