
Po przygotowaniu wątróbka rozpływa się w ustach. Przepis jest prosty, ale nie jest trudny w przygotowaniu. Pokażę Ci, jak to zrobić.

Z wątróbki należy usunąć błony. Pokroić cebulę na połówki. Na dużej patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę, aż stanie się lekko miękka.

Wymieszać z drobno posiekanym czosnkiem. Dodać kawałki wątróbki na wierzch cebuli.

Posolić i popieprzyć do smaku. Sól należy dodać pod koniec, aby wątróbka nie stwardniała. Piec przez ok. 2 minuty. Odwrócić wątróbkę na drugą stronę i piec.

Dodać liście laurowe do wątróbki, gdy nabierze białego koloru. Poczekać jeszcze kilka minut, a następnie wstawić patelnię do piekarnika. Dzięki tej metodzie wątróbka będzie delikatna i soczysta.

Ta wątróbka nie jest podobna do żadnej innej. Ten przepis świetnie nadaje się na śniadanie lub kolację.
