Ta przekąska jest pyszna, chrupiąca i bardzo zdrowa. Można ją przygotować w ciągu zaledwie 20 minut.

To pyszna czosnkowa przekąska, która jest w sam raz na szybki kęs. Przepyszna! Delikatne i miękkie. Doskonałe. Przygotowanie całego dania zajmuje zaledwie 20 minut. Ten przepis trzeba koniecznie wypróbować!

Składniki:

Zakwas:

  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 300 g mąki pszennej T650
  • 20g drożdży
  • 200 ml letniej wody

Nadzienie:

  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki wody
  • 2 łyżki stołowe oleju roślinnego
  • opcjonalnie ser

Sposób przygotowania:

Zacznij od przygotowania zaczynu. W letniej, ciepłej wodzie wymieszaj cukier i drożdże. Dodaj drożdże i cukier do przesianej mąki, nie czekając, aż ciasto wyrośnie. Wyrabiaj ciasto, aż stanie się gładkie i elastyczne.

Przełóż do miski i oprósz mąką. Przykryj ręcznikiem. Pozostawić do podwojenia rozmiaru. Ciasto należy rozwałkować na placek o grubości 1,5-2 cm. Do mieszanki czosnkowej dodać 2 łyżki oleju i wodę.

Posypać dowolnie wybranymi nasionami. Piec w temperaturze 180°C przez 30-35 minut. Do uzyskania złotobrązowego koloru. Na wierzchu położyć ser, aby nadać mu więcej smaku i miękkości.

Po wyjęciu mięsa dodaj odrobinę wody, aby było bardziej wilgotne. Przełóż masę na talerz. Przykryć ręcznikiem i pozostawić do ostygnięcia. Delektować się wspaniałym smakiem i odurzającym aromatem.

Jest to idealna przekąska na zaspokojenie głodu lub na szybkie spotkanie. Wszyscy będą zachwyceni. Smacznego!