Szybko i pysznie. Mięsny bochenek – to danie będzie Twoim kolejnym kulinarnym hitem.

Danie, które z pewnością zachwyci Twoich gości oraz całą rodzinę. Ten mięsny bochenek będzie Twoim kolejnym kulinarnym HITem!

Jest to szybki przepis, który nie wymaga wybitnych zdolności ani godzin spędzonych w kuchni.

Składniki:

  • 500 g mielonej wieprzowiny
  • 300 g mielonej wołowiny
  • 100 g pieczarek
  • 2 łyżki twardego sera
  • 100-150 g mozzarelli
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Mięso połącz w misce, dodaj sól i pieprz. Posiekaj pieczarki, zetrzyj ser (najlepiej na mniejszych oczkach). Do miski dodaj pokrojone składniki oraz dorzuć pietruszkę. Całość wymieszaj.

Masę rozłóż na pergaminie w kształcie prostokąta. Na prostokąt nałóż plastry mozzarelli. Całość zwiń, formując ciasny rulon.

Bochenek owiń 2 warstwami pergaminu i zawiąż jego końce. Piecz w 180 stopniach przez 45-50 min. Danie podawać na zimno.

WSKAZÓWKA: Jeśli korzystasz z chudego mięsa, możesz dodać do masy dodatkowo ok. 100 g zmielonego boczku. Sprawi on, że całość będzie jeszcze bardziej soczysta.