Pyszna i prosta w przygotowaniu przekąska – lepiej zrób podwójną porcję. Tureckie bułeczki nadziewane.

Bułeczki po turecku to niezwykle pyszna i prosta w przygotowaniu przekąska, którą można zabrać do szkoły lub do pracy na drugie śniadanie.

Nadzienie twarogowe rozpływa się w ustach, a bułeczka jest miękka i pożywna. Poznaj koniecznie nasz przepis!

Składniki:

  • 430g mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 250g bryndzy
  • 12g proszku do pieczenia
  • 60g oleju słonecznikowego
  • 100ml kefiru
  • 100g masła
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 15ml octu

Sposób przygotowania:

Przygotuj miskę i wrzuć do niej składniki: kefir, sól, cukier, ocet. Wymieszaj produkty za pomocą trzepaczki. Dodaj  jedno żółtko i dwa białka oraz proszek do pieczenia.