Przepis na szybkie bułeczki: Użyj 1 szklanki jogurtu i sera, i zapiekaj przez 20 minut.

W misce wymieszaj jogurt, wodę i sok z cytryny. Dodaj do miski białko, sól i cukier, a następnie wymieszaj trzepaczką.

Wymieszaj razem mąkę i proszek do pieczenia. Wmieszaj masło tak, aby powstało ciasto. Odstawić ciasto na około 10 minut do miski. Przykryj ciasto ręcznikiem, np. bawełnianym ręcznikiem, aby przykryć ciasto.

Podczas gdy ciasto rośnie, dodaj serek śmietankowy i zioła. Nadzienie można zrobić z różnych składników, ale ten jest dobry i wypróbowany.

Po wyrośnięciu ciasta uformuj je w kulę, a następnie podziel na mniejsze kawałki. Z każdego kawałka uformuj naleśnik. Na każdy z nich nałożyć nadzienie i zwinąć w rulon.

Umieść na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Do posmarowania użyj oleju i żółtka. Piecz bułeczki w temperaturze 180°C przez 20 minut.

Czytaj dalej