Te bułeczki są smaczniejsze niż te kupowane w sklepach: Są chrupiące, smaczne i lekko chrupiące. Przepis.

Te pyszne, chrupiące bułeczki są łatwe do zrobienia przez każdego, kto posiada podstawowe umiejętności.

Bułeczki te smakują jak świeże pieczywo, a wyjątkowy aromat, który wydzielają, wypełnia cały dom. Ten przepis jest łatwy i szybki do wykonania.

Składniki:

  • Ciepłe mleko 200ml
  • Woda 200 ml (ciepła).
  • Masło 30 g
  • Mąka 600 g
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka drożdży instant

Dodatkowe informacje:

  • 25-30g masła
  • Na wierzchu posyp około 1 łyżką mąki

W misce połącz mleko, wodę i drożdże. Wymieszaj wszystko razem. Stopniowo dodawaj do mieszanki mąkę. Następnie zagnieć ciasto.

Wyrób ciasto w większej misce. Przełóż ciasto do przykrytej miski i przykryj folią. Pozostawić do wyrośnięcia na jakiś czas.

Podziel ciasto na pół, a następnie pokrój je na mniejsze kawałki.

Z bułek uformować kształt bułeczki. Ułóż bułki na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Przykryj folią i pozostaw do wyrośnięcia na 20 minut.

Posypujemy mąką, a następnie przycinamy brzegi i dodajemy odrobinę masła.

Piecz przez około 25-30 minut w temperaturze 190°C, aż bułeczki będą ładnie zarumienione. Smacznego!