To proste, dwukolorowe ciasto jest dostępne w wersji waniliowej i kakaowej. Sukces osiągniesz, jeśli będziesz postępować zgodnie z instrukcjami zawartymi w tym przepisie.

To wyjątkowe ciasto występuje w dwóch smakach: waniliowym i czekoladowym.

Jest pyszne z kawą lub herbatą. Jest szybkie i łatwe do przygotowania dla niespodziewanych gości. Nie wymaga żadnych umiejętności kulinarnych i łatwo znaleźć do niego składniki.

Składniki:

  • 70 ml mleka,
  • 50 ml oleju roślinnego
  • 4 żółtka jaj,
  • 60 g mąki pszennej
  • Olejek waniliowy 1/2 butelki
  • 10 g kakao
  • 4 białka jaj
  • 1/4 litra soli,
  • 1 łyżeczka soku z cytryny (można też użyć soku pomarańczowego lub winogronowego).
  • 70 g cukru pudru
  • płatki czekoladowe (do dekoracji).
  • Potrzebna jest również forma do pieczenia o wymiarach 16 x 16×7 cm.

Sposób przygotowania: