Żeby przygotować ciasto, wbij do dwóch misek oddzielnie białka i żółtka. Żółtka ucieraj z 1/2 cukru, na końcu dodając orzeszki, biszkopty oraz olej i proszek do pieczenia. Białka ubij na sztywno z pozostałym cukrem i zmieszaj obie masy.
Blachę, najlepiej o wymiarach 28 cm x 40 cm wyłóż pergaminem i wlej na nią całość ciasta. Piecz je w piekarniku przez około 10 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu ciasto przekrój w poprzek na dwa orzechowe blaty.
Zagotuj do wrzenia pół litra mleka, pozostałe mleko zmieszaj z budyniem, cukrem i żółtkami. Wlewaj do wrzątku masę budyniową i gotuj do momentu, w którym powstanie gęsty, pyszny krem. W rondelku roztapiaj masło i dodawaj do kremu po łyżeczce, energicznie mieszając.
Masę wystudź i wykładaj na ciasto, następnie przykryj je jego drugą połową. Śmietankę 30% ubij na sztywną masę, możesz do niej dodać również cukru waniliowego. Posmaruj nią wierzch ciasta. Gotowe! Możesz jeszcze udekorować całość wiórkami czekolady lub kokosa.