Nie robię już kanapek na zimno: Mam szybki, pyszny i prosty przepis na ciepłą kolację.

Kanapki na zimno są passé. Oto szybki przepis na kanapki na ciepło, które można zrobić w mgnieniu oka.

Ta zapiekanka kanapkowa może być przygotowana w jednym naczyniu do pieczenia i nie wymaga tostera. Za każdym razem uzyskasz doskonały rezultat.

Składniki

  • 300 g szynki
  • Chleb tostowy
  • 300g sera żółtego
  • Oliwki
  • Oregano
  • pasta pomidorowa
  • pomidory
  • Chleb tostowy

Jak przygotować?

Upiecz chleb tostowy i połóż go na blasze do pieczenia. Rozsmaruj majonez na chlebie. Na wierzchu ułóż ser, pomidory, oliwki i drugą warstwę.

Posypać chleb koncentratem pomidorowym lub ketchupem. Przykryj chleb kolejną warstwą pomidorów i oliwek.

Ponownie posmarować majonezem i dodać kolejną warstwę sera, pomidorów, oliwek i szynki. Piec przygotowaną zapiekankę w temperaturze 180°C przez 15 minut. Te kanapki są naprawdę wyjątkowe.