Jego niekwestionowaną zaletą jest również to, że wymaga użycia prostych, dostępnych składników i jest proste w wykonaniu. Prawidłowo przygotowane powinno zachować odpowiednią ilość wilgoci. Polanie powierzchni wypieku lukrem doskonale podkreśla smak i teksturę.
W naczyniu umieść rozbite jaja i cukier, następnie dokładnie mieszaj je mikserem około 3-4 minuty. Następnie dorzuć masło, które powinno być w temperaturze pokojowej, obraną skórkę z cytryny oraz sok wyciśnięty z połowy tego owocu.
Dodaj mąkę używając sita, proszek do pieczenia, cukier waniliowy. Mieszaj mikserem aż do pełnego wymieszania się składników. Według uznania dodaj kandyzowane owoce.
Blachę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia i równomiernie wylej masę. Piekarnik nastaw na 180 stopni. Pieczenie powinno trwać 40 – 50 minut. Ciasto wyłóż z formy po ostudzeniu. W tym czasie zmieszaj cukier puder z sokiem z cytryny.