Składniki na ciasto:
Składniki na nadzienie:
Pierwszym krok to bierzemy miskę, dodajemy dwa żółtka i cukier dokładnie mieszamy. Drugi krok, to dodanie roztopionego masła do miski, ponownie mieszając składniki.
Następny krok dodajemy mąkę pszenną, szczyptę soli, startą skórkę z cytryny lub limonki oraz proszek do pieczenia całe 1 opakowanie.
Wszystkie te składniki należy dokładnie wymieszać. Należy tak długo mieszać aż do uzyskania gładkiej masy, po uzyskaniu gładkiego ciasta należy podzielić na dwie równe połowy. Następnie dwie połówki ciasta owinąć folię spożywczą i włożyć do zamrażarki na 30 minut.
Po upływie 30 minut, wyjmujemy jedna połowę ciasta, następnie formę do pieczenia pokrywamy papierem. Na dnie formy układamy pierwszą połowę ciasta.
Kolejny krok to nadzienie do miski dodajemy białka z jaj, oraz cukier biały i ubijamy wszystko to na sztywną pianę. Do kolejnej miski dodajemy jogurt waniliowy, wsypujemy 3 łyżki mąki pszennej i dokładnie mieszamy składniki wraz ubitą pianą z białek.
Przygotowane nadzienie równomiernie rozprowadzamy na formie, następnie drugą startą połową ciasta, przykrywamy równomiernie wyrobiony krem.