Jest bardzo prosty nawet dla niedoświadczonych kucharzy a w dodatku szybki i można go zrobić z powszechnie dostępnych składników. Smak rolady jest delikatny a samo mięso po prostu rozpływa się w ustach. Przygotowanie tego dania to gwarancja, że goście będą zachwyceni i przez długi czas będą wspominać to danie.
Filety posiekaj drobno nożem (w kostkę lub na paski), dopraw je szczyptą soli, pieprzu oraz dodaj czerwoną paprykę. Umyj zioła i drobno je posiekaj, to samo zrób z czosnkiem. Całość dokładnie wymieszaj.
Nagrzej piekarnik to 180 stopni (grzałka góra-dół). Mięso z przyprawami przełóż do rękawa do pieczenia i uformuj je na kształt rolki. Całość dokładnie ściśnij i zawiąż.
Po wystygnięciu wystarczy delikatnie wyjąć ją z rękawa i pokroić. Będzie idealnie komponowała się ze świeżymi warzywami oraz domowym sosem pieczeniowym.