Dodatkowo ciasto to nie jest skomplikowane a jego upieczenie nie zajmie ci zbyt wiele czasu. I do tego wygląda tak, że naprawdę trudno będzie mu się oprzeć!
Wymieszaj sodę oczyszczoną z kefirem w misce. Po chwili zobaczysz, że kefir zaczął się pienić i zwiększył swoją objętość. To moment, kiedy możesz dodać pozostałe składniki. Najpierw mokre – olej i jajka. Później suche – przesianą mąkę, cukier i kakao.
Nie ma potrzeby miksować, wystarczy delikatnie wymieszać szpatułką, do połączenia składników. Gotową masę wylej do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i piecz przez około pół godziny w 180oC. Do przełożenia przygotuj krem budyniowy. Wymieszaj składniki kremu (bez masła) w rondelku, najlepiej trzepaczką.
Postaw garnek na małym ogniu i gotuj aż do zgęstnienia masy. Zdejmij z ognia i dodaj pokrojone w kostkę masło Wymieszaj. Budyń powinien być aksamitnie gładki. Kiedy ciasto i krem wystygną, złóż swoje ciasto. Odkrój nierówny wierzch, pozostałą część ciasta podziel na dwa równe blaty. Przełóż je kremem. Wierzch i boki również możesz posmarować kremem.