Kiedy serwuję je na stole, rozmowy ustępują. Farsz warzywny do naleśników z tego przepisu to mistrzostwo smaku.

Kiedy nie masz pomysłu na obiad, a chcesz zrobić coś na szybko pomyśl o naleśnikach z wyśmienitym farszem warzywnym.

Danie jest przepyszne, pożywne i zawiera wiele witamin. Wypróbuj ten prosty przepis na farsz warzywny!

Składniki

  • marchewka (2 średnie sztuki)
  • cebula (2 średnie sztuki)
  • jajka (3 sztuki)
  • twardy ser (100 g)
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Przygotowanie farszu

Marchewki obierz i dokładnie umyj. Zetrzyj je na tarce o grubych oczkach. Następnie obierz cebulę i pokrój ją w drobną kostkę.

Rozgrzej patelnię, dodaj olej roślinny i nałóż warzywa. Smaż je przez około 10 minut pod przykrywką. Zaglądaj co jakiś czas, aby się upewnić, że warzywa nie przypalają się. Jeżeli uznasz, że marchewka nie jest jeszcze dostatecznie soczysta to dodaj kilka łyżek wody.

Kiedy marchewki i cebule będą już miękkie dodaj do nich surowe jajka. Dosyp sól i pieprz do smaku i smaż na małym ogniu przez około 5 minut, nie przestając mieszać.

Przełóż gotowy farsz do miski i poczekaj, aż przestygnie. Zetrzyj ser na tarce i dodaj do składników kiedy będą już dobrze schłodzone. Przygotuj kilka naleśników i nałóż na nie trochę farszu warzywnego. Możesz zawinąć je w kopertę.

Naleśniki podgrzej jeszcze na patelni lub w kuchence mikrofalowej. Danie jest gotowe. Życzymy smacznego!