Możesz zaskoczyć swoich gości i bliskich tą doskonałą wersją tradycyjnych gołąbków. Oto instrukcja krok po kroku.

To świetna alternatywa dla tradycyjnych polskich gołąbków. Pyszny sos i aromatyczny zapach podkreślą atmosferę niedzielnego obiadu lub rodzinnego spotkania.

Składniki:

  • Koperek
  • przyprawy (sól i pieprz)
  • jedna marchewka
  • Jedna łyżka mąki pszennej
  • jedna cebula
  • 150ml śmietany
  • 3 do 4 pomidorów
  • steki wieprzowe
  • kapusta pekińska

Jak przygotować:

Cebulę pokroić w cienkie plasterki i podsmażyć na oleju. Następnie posiekaj marchewkę i podsmaż na tej samej patelni. Ale nie mieszaj ich.

Po tym przygotuj mięso. Zawiń steki w folię, pokrój je na długie, cienkie plastry. Mięso doprawić solą i pieprzem z obu stron.

Następnie usuwamy twarde liście kapusty. Następnie gotujemy wodę przez 5 minut. Następnie osuszamy liście, a na wierzchu układamy kawałki mięsa i część nadzienia z podsmażonej cebuli lub marchewki.

Następnie zwiniemy je w rulon i włożymy do rondla, zalejemy wodą i dodamy pokrojone pomidory. Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.

Podczas gdy mięso będzie się gotować, połącz mąkę, śmietanę i koperek. Po 30 minutach, dodaj mieszaninę do garnka. Po ugotowaniu mięsa w ten sposób, jest ono gotowe do podania.

Smacznego!