Z tego naprawdę niedrogiego produktu jesteś w stanie przygotować ogrom niesamowitych potraw! Popularność filetów z kurczaka wynika przede wszystkim z delikatności mięsa, łatwej dostępności oraz z tego, że świetnie komponuje się z różnorodnymi składnikami.
Filet z kurczaka dokładnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym, następnie pokrój na mniejsze kotlety.
Posiekaj na drobno czosnek i wymieszaj z sokiem z cytryny i wodą. Dodaj posiekane zioła i zalej mięso tą marynatą. Wszystko przykryj folią spożywczą i pozostaw w lodówce na około dwie godziny aby mięso się zamarynowało.
Marynowane mięso obtocz w mące, a następnie zanurz w przygotowanej wcześniej masie jajeczno-cebulowej. Smaż na oleju do momentu uzyskania złotego koloru.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 160 stopni. Blachę nasmaruj delikatnie olejem i przenieś na nią mięso z patelni.