Oba cukry, majonez i sól wymieszać w jednej misce. Zaleca się, aby tę czynność wykonać mikserem, ewentualnie trzepaczką, do momentu, kiedy uzyska się gładką i jednolitą masę bez grudek. Następnie wlać ciepłą wodę i przesianą mąkę pszenną.
Olej dodać dopiero na samym końcu. Przygotowane i wymieszane ciasto odstawić na około 20 minut. Kiedy ten czas będzie dobiegał końca, rozgrzać patelnię z odrobiną oleju. Ten składnik dodać tylko na początku rozgrzewania patelni. Za pomocą nabierki do zupy, wylewać porcje ciasta na patelnię i smażyć z obu stron przez ok. 1-2 minuty.
Wykonane naleśniki można jeść bez niczego albo z ulubionymi dodatkami, jak np. dżem, owoce, miód, twaróg itd. W sklepach można również kupić gotowe sosy smakowe – owocowe, którymi można polać naleśniki w celu uzyskania lepszego smaku.