Twaróg należy włożyć do garnka i zalać go mlekiem. Gotujemy na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Podczas mieszania należy kontrolować konsystencję twarogu. W momencie kiedy będzie się topić, należy zdjąć go z ognia.
W czasie kiedy gotujemy twaróg z mlekiem, możemy przygotować nadzienie. Należy posiekać suszone pomidory, zioła.Oliwki należy pokroić na 4 części, a szynkę w kostkę.
Wracając do twarogu. Gdy zdejmiemy go z ognia należy pozbyć się nadmiaru płynu. W tym celu przyda nam się durszlak. Do odcedzonego sera należy dodać masło, sodę oczyszczoną oraz przyprawy.
Kolejnym krokiem jest mieszanie. Należy wymieszać wszystkie składniki. Następnie gotujemy na małym ogniu pamiętając o mieszaniu. Powinniśmy uzyskać gładką masę. Dodajemy do niej pomidory, oliwki oraz szynkę. Gotujemy to wszystko jeszcze przez ok. 3 minuty.