Domowa przekąska twarogowa – Sprawdzony przepis, znika z talerza w kilka chwil. W sklepie jej nie kupisz.

Twaróg należy włożyć do garnka i zalać go mlekiem. Gotujemy na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Podczas mieszania należy kontrolować konsystencję twarogu. W momencie kiedy będzie się topić, należy zdjąć go z ognia.

W czasie kiedy gotujemy twaróg z mlekiem, możemy przygotować nadzienie. Należy posiekać suszone pomidory, zioła.Oliwki należy pokroić na 4 części, a szynkę w kostkę.

Wracając do twarogu. Gdy zdejmiemy go z ognia należy pozbyć się nadmiaru płynu. W tym celu przyda nam się durszlak. Do odcedzonego sera należy dodać masło, sodę oczyszczoną oraz przyprawy.

Kolejnym krokiem jest mieszanie. Należy wymieszać wszystkie składniki. Następnie gotujemy na małym ogniu pamiętając o mieszaniu.  Powinniśmy uzyskać gładką masę. Dodajemy do niej pomidory, oliwki oraz szynkę. Gotujemy to wszystko jeszcze przez ok. 3 minuty.