Świetnie się sprawdzą zarówno jako danie obiadowe, jak i kolacja. Są delikatne, ale także sycące. Pysznie smakują – koniecznie wypróbuj ten przepis!
Zacznij od przyrządzenia ciasta naleśnikowego. 4 jajka zmiksuj z cukrem i odrobiną soli. Dodaj mleko, mąkę i olej. Całość dokładnie wymieszaj. Rozgrzej patelnię uprzednio lekko wysmarowaną olejem i smaż dość cienkie naleśniki.
Mięso i cebulę zmiel, używając maszynki. Dodaj mleko, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Każdy naleśnik przekrój na pół. Na każdą połówkę nałóż cienką warstwę farszu i złóż, by powstał trójkąt. Następnie przy pomocy widelca roztrzep 3 jajka wraz z 50 ml mleka i solą.
Zanurzaj naleśniki w tym cieście i układaj na patelni z rozgrzanym olejem. Smaż na małym ogniu ok. 4 minuty z każdej strony – przede wszystkim zwróć uwagę, by mięso w naleśnikach było usmażone.