Nie każdy jednak wie, że ciasteczka waflowe można wykorzystać także… na słono. Sprawdź ten unikalne przepis na leniwe paszteciki z ciastek waflowych i zaskocz domowników nietypowym połączeniem!
Pokrój cebulę. Dodaj ją do wołowiny. Następnie dodaj jedno jajko, cebulę, pieprz i sól i dokładnie wymieszaj.
Przygotuj dwa wafle. Na pierwszym połóż część przygotowanego nadzienia i dokładnie rozprowadź. Przykryj drugim waflem i lekko dociśnij, aby się nie rozkleiły. pokrój na mniejsze części (w przypadku okrągłych wafli, mogą być to trójkąty). Powtórz powyższe czynności z pozostałymi waflami.
Podgrzej olej słonecznikowy na patelni. Połącz mleko z dwoma jajkami. Waflowe przekąski zamocz w mieszance i przełóż na patelnię. Smaż do momentu, aż mięso będzie ugotowane (zależy to od grubości warstwy nadzienia).