Nie jadłaś jeszcze tak dobrych – Pyszne, mięsne zapiekane naleśniki, które zrobisz w 15 min.

Uwielbiasz naleśniki na słodko? Te z mięsem też polubisz!

Rewelacyjne danie na obiad lub przekąskę podczas spotkania ze znajomymi.

Naleśniki z mięsem – przepyszne roladki

Proste w przygotowaniu, sycące i smaczne naleśniki z mięsem przypadną do gustu każdemu, kto lubi połączenie mięsa i żółtego sera.

Składniki:

  • 300g mięsa mielonego
  • 100 g sera żółtego w kostce lub gotowego tartego
  • 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1 dymka lub szalotka
  • 2 ząbki czosnku

do ciasta na naleśniki:

  • 5 jajek
  • 5 łyżek mleka
  • 1/3 łyżeczki soli

Przygotowanie farszu jest wręcz dziecinnie proste. Mięso mielone przełóż do miski, wciśnij czosnek przez praskę. Następnie dodaj posiekaną cebulkę i przyprawy oraz ser.

Jeśli masz w kostce, to wcześniej zetrzyj go na średnich oczkach. Mięso wymieszaj z przyprawami i serem do uzyskania jednolitej masy.

Przygotuj naleśniki, wymieszaj jajka, mleko i sól na jednolitą konsystencję. Smaż na delikatny złoty kolor. Następnie ułóż przygotowany wcześniej farsz na naleśnikach i zawiń je w roladki (pojedynczo).

Tak przygotowane naleśniki przełóż na blachę wysmarowaną olejem i piecz przez 30 min w 180 stopniach. Smacznego!