Twój żołądek Ci podziękuje – Pij codziennie ten smaczny napój ułatwiający trawienie.

Popularny włoski napój, który najczęściej spożywany jest po obfitej uczcie, aby zlikwidować przykre uczucie ciężkości oraz aby ułatwić trawienie naszego żołądka.

Zimą można go również zażywać na gorąco podczas przeziębienie. Jest idealny także na bóle brzucha i nudności. Jest lekiem naturalnym, który na pewno nam nie zaszkodzi, może tylko nam pomóc.

Przygotowanie napoju zajmuje zaledwie około 10 minut i jest bardzo prosty do wykonania. Wywar ten jest też nazywany jest canarino.

Składniki:

  • 500 ml wody
  • 1 sztuka cytryny
  • 1-2 sztuki liści laurowych
  • miód

Przygotowanie:

Umyj cytrynę dokładnie w ciepłej wodzie i obierz ją ze skóry obieraczką, uważaj aby nie dotykać gorzkiej białej części. Wodę zagotuj i dodaj do niej skórkę z cytryny i liście laurowe. Na wolnym ogniu gotuj przez około 5 minut, następnie zaparzaj przez około 10 minut. Teraz dodaj trochę miodu do smaku (ilość miodu wedle Twojego uznania).

Do napoju możesz również dodać ząbek goździka albo troszkę świeżego imbiru. Życzę smacznego!