To genialne i przepyszne ciasto, które nie wymaga pieczenia. Ciasto przygotowujemy na krakersach z kremem. Nie potrzeba dużo czasu, ani specjalnych umiejętności, aby je zrobić. Gwarantujemy, że posmakuje Twoim gościom i domownikom!
Do miski przelewamy pół litra mleka, dodajemy mąkę, żółtka i proszek do zrobienia budyniu. Mieszamy wszystko razem dokładnie, albo miksujemy za pomocą miksera na gładką masę bez grudek.
Pozostałe pół litra mleka zagotowujemy z cukrem, cukrem waniliowym oraz masłem. Kiedy mleko zacznie się gotować to wlewamy tam przygotowaną wcześniej masę z mąki i żółtek. Mieszamy wszystko i gotujemy, aż krem zgęstnieje.
Formę o wymiarach 24×28 centymetrów wyłóż papierem. Na spodzie umieść warstwę krakersów. Następnie wyłóż jeszcze ciepły krem i przykryj go kolejną warstwą krakersów. Poczekaj, aż napoleonka przestygnie. Tak przygotowane ciasto wstaw do lodówki na kilka godzin.