Nawet moja babcia straci na wadze. Odchudzająca owsianka – W ciągu tygodnia minus 3 kg i nadal chudnę.

  • 50 g drobno zmielonego ziarna kukurydzy,
  • 200 ml wody,
  • pół łyżeczki oliwy z oliwek.

Aby przygotować odchudzającą owsiankę, musisz dokładnie umyć ziarna, następnie zagotować w garnku wodę z dodatkiem soli. Do wrzącej wody wsypać kaszę i gotować przez około 20 minut, mieszając od czasu do czasu.

Na sam koniec dodaj pół łyżeczki oliwy z oliwek. Gotowe! Aby skutecznie zredukować tkankę tłuszczową, nie należy dodawać do owsianki żadnych wysokokalorycznych dodatków tj. cukier, miód czy masło. Możesz natomiast dodać pomidora, ogórka lub jabłko.

Pamiętaj, aby nie stosować diety dłużej niż 4 dni, a dla uzyskania najlepszych efektów pij co najmniej 1,5 litra wody dziennie! Powodzenia!

Czytaj dalej