To nowe i pyszne danie sprawi, że się zakochasz. Jest proste i szybkie w wykonaniu. Jest proste w przygotowaniu i smakuje wyśmienicie. Każdy gość będzie chciał poznać ten przepis. Pałeczki można wykorzystać jako dodatek do każdego dania mięsnego. Pałeczki mogą zastąpić frytki w filmie. Zapraszamy do zapoznania się z tym przepisem.
Ziemniaka pokroić w cienkie plasterki. Gotuj je przez około 20 minut. Jeśli wolisz, możesz również ugotować je w wodzie.
Gdy plastry będą już ugotowane, odcedź wodę i zrób z nich puree. Wymieszaj drożdże, sól, pieprz i ciepłe mleko. Połącz składniki.
Wymieszaj mąkę z wodą, aż do dobrego połączenia. Przykryj i odstaw na ok. 1 godzinę. Następnie posiekaj szczypiorek na małe kawałki i dodaj do ciasta.
Powoli połączyć. Ciasto należy umieścić w woreczku. Na dużej patelni rozgrzać olej.
Zdejmij róg z torebki foliowej i wrzuć porcje ciasta na rozgrzany olej. Smażyć do uzyskania złotobrązowego koloru.