Oto prosty i szybki przepis na udane śniadanie. Tą pastę jajeczną polubi każdy bez wyjątku.

Jak zrobić pastę jajeczną? Przepis – krok po kroku

Przedstawiam bardzo prosty sposób na wykonanie pysznej pasty jajecznej, która jest świetnym udoskonaleniem codziennych kanapek. Śniadanie lub kolacja nie muszą być nudne! Przekonaj się o tym, wykonując tę smakowitą pastę kanapkową. Możesz do niej użyć dowolnych ziół, szczypiorku czy pietruszki. Każdy, kto spróbuje tego smarowidła, będzie zachwycony.

Składniki:

  • 6 jajek,
  • 2 łyżki serka topionego,
  • łyżka majonezu albo śmietany,
  • 0,5 łyżeczki kurkumy,
  • łyżeczka soku z cytryny,
  • 2 łyżeczki startej cebuli,
  • pieprz i sól do smaku,
  • szczypiorek.

Wykonanie:

Jajka należy ugotować na twardo, obrać i rozgnieść widelcem. Następnie, dodać do nich resztę składników i wymieszać.

Odstawić do lodówki na około godzinę. Pasta smakuje świetnie na pieczywie tostowym, koniecznie wypróbuj!