Uwielbiam to kapuściane nadzienie. Pyszne paszteciki bez jajek. Miękkie i bardzo apetyczne.
42
Paszteciki znane od wielu lat i uwielbiane przez wszystkich, dzisiaj przyjmą lekko inną formę.
Pyszne danie sprawdzi się nie tylko od święta. Moje ulubione to te z kapustą, dlatego takie też zaprezentuję w dzisiejszym przepisie. Warto wspomnieć, że wszystkie składniki, których użyjemy są odpowiednie dla wegan!
Zaczynamy od przygotowania składników. Do ciasta potrzebujemy:
450 g mąki
260 ml wody
7 g suchych drożdży
½ łyżeczki soli
olej do smażenia (ja używam roślinny)
Składniki farszu:
1 kg kapusty
1 cebula
¼ łyżeczki suszonej mięty
½ łyżeczki czerwonej papryki
sól i czarny pieprz do smaku
pietruszka i koperek (ilość zależna od Was, ja uwielbiam i zawsze biorę cały pęczek)