Uwielbiam to kapuściane nadzienie. Pyszne paszteciki bez jajek. Miękkie i bardzo apetyczne.

Paszteciki znane od wielu lat i uwielbiane przez wszystkich, dzisiaj przyjmą lekko inną formę.

Pyszne danie sprawdzi się nie tylko od święta. Moje ulubione to te z kapustą, dlatego takie też zaprezentuję w dzisiejszym przepisie. Warto wspomnieć, że wszystkie składniki, których użyjemy są odpowiednie dla wegan!

Zaczynamy od przygotowania składników. Do ciasta potrzebujemy:

  • 450 g mąki
  • 260 ml wody
  • 7 g suchych drożdży
  • ½ łyżeczki soli
  • olej do smażenia (ja używam roślinny)

Składniki farszu:

  • 1 kg kapusty
  • 1 cebula
  • ¼ łyżeczki suszonej mięty
  • ½ łyżeczki czerwonej papryki
  • sól i czarny pieprz do smaku
  • pietruszka i koperek (ilość zależna od Was, ja uwielbiam i zawsze biorę cały pęczek)
  • 5 łyżek oleju roślinnego

Bierzemy się do pracy!