Świetne danie, które mile zaskoczy Twoich gości. Fantastyczny smak i wygląd łączy się z szybkim przygotowaniem, a ciasto francuskie zapewnia soczyste mięso. Najlepiej podawać z lekką sałatką i pieczonymi kartoflami.
Na maśle podsmażyć rozmrożony szpinak do odparowania wody. Wycisnąć czosnek w prasce i dodać, przyprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem dla smaku. Smażyć przez 2 minuty, po czym dodać śmietanę i zdjąć gotowe nadzienie z ognia.
Każde z ciast francuskich podzielić na 2 części, z obu stron naciąć paski grube na 2 cm, zależnie od grubości piersi. Na ciasto położyć pierś i zawinąć wyciętymi paskami „na zamek”, aby oblepiało mięso z każdej strony.
Zawinięte porcje umieścić na papierze do pieczenia, wysmarować rozbitym jajkiem i piec w temperaturze 200 stopni C, przez 40 minut na środkowej półce.