Wyjątkowa ozdoba Twojego stołu – Pyszna sałatka „Pola Elizejskie” – unikalny przepis od mojej synowej.

Niezwykle pyszna oraz efektowna sałatka sprawdzi się nie tylko na imprezy ale również podczas rodzinnych świąt. Sałatka „Pola Elizejskie” będzie z pewnością stanowiła wyjątkowe danie oraz ozdobę Twojego stołu!

Składniki:

  •  200 g wędzonej kiełbasy lub szynki
  •  200 g twardego sera żółtego
  •  3 jajka
  •  1 świeży ogórek
  •  1 świeży pomidor
  •  zioła do smaku (dowolne)
  •  majonez
  •  sól i pieprz do smaku

Przygotowanie: 

Jajka ugotuj na twardo, po ostudzeniu obierz je oraz zetrzyj na grubych oczkach na tarce. Ser zetrzyj na drobnych oczkach na tarce. Ogórek i pomidor pokrój w paski (jeśli pomidor jest zbyt mięsisty możesz usunąć nadmiar soku). Mięso pokrój w paski. Składniki ułóż warstwami w misce (zostaw część składników do udekorowania)

  • 1 warstwa: tarty ser i majonez według uznania
  • 2 warstwa: mięso i majonez według uznania
  • 3 warstwa: starte jajka i majonez według uznania
  • 4 warstwa: pomidory i majonez według uznania
  • 5 warstwa: ogórki i majonez według uznania

Ozdabiamy górę w postaci pasków mięsa, sera, pomidora i ogórka. Każdy ze składników oddziela „siatka” majonezu (zrobisz ją za pomocą szprycy cukierniczej). Między składniki możesz wsypać również zioła w celu dekoracji. Gotowe. SMACZNEGO!