Całość jest tak pyszna, że błyskawicznie znika ze stołu. Poznajcie mój przepis na pieczarki w aromatycznym sosie.
Pieczarki umyj i oczyść, odstaw na moment, aż ociekną z wody. W tym czasie przeciśnij 3 ząbki czosnku przez praskę i połowę wrzuć na patelnię. Dodaj do tego pokrojoną papryczkę chili i przesmaż, aż wszystko się zarumieni. Następie dołóż pieczarki.
W kolejnym kroku wlej na patelnię po 2 łyżki sosu balsamicznego i octu balsamicznego, wsyp łyżeczkę cukru oraz odrobinę tymianku. Całość oprósz solą i pieprzem. Dodaj pozostały czosnek i wszystkie składniki z patelni wymieszaj, a następnie smaż 10 minut na wolnym ogniu.
Jak już grzyby zmiękną, posyp je na koniec poszatkowaną pietruszką. Gotowe! Danie możesz serwować bezpośrednio z patelni, ale smakuje równie dobrze na zimno. Pieczarki przygotowane według tego przepisu są smakowitą przekąską, zwłaszcza na imprezy czy spotkania ze znajomymi.