Prosta potrawa z lat dziecięcych, w której zakochasz się na nowo. Naucz się smażyć placki ziemniaczane na patelni. Zapoznaj się z poniższym przepisem.
Zmiel wieprzowinę, dodaj przygotowane przyprawy. Pokrojoną cebulę (najlepiej w kostkę) usmaż z mięsem na patelni. Do smażenia użyj oleju roślinnego. Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj. Następnie wymieszaj z olejem i przyprawami. Całość zmiel tak, aby powstała gładka masa.
Następnie dodaj do masy przesianą mąkę. Ponownie wymieszaj. Usmażone mięso i ciasto połącz razem w jednej misce. Uformuj placki. Całość również smaż na patelni, na oleju roślinnym. Przed smażeniem możesz dodać do farszu zioła i grzyby lub obtoczyć placki w bułce tartej (panierka).
Każda z tych dodatkowych wersji placków stanowi niepowtarzalną kombinację. Gotowe! Po opcjonalnym odsączeniu placków z tłuszczu możesz zajadać je ze smakiem. Gwarantujemy niezapomniane wrażenia kulinarne.