To jest przepis, z którego korzystam, aby zrobić te pyszne bułeczki z nadzieniem, które robię od ponad 20 lat. Moja rodzina jest zachwycona.

Pyszne i soczyste roladki z mięsem. Potrzebujesz tylko wieprzowiny, sera i ogórków kiszonych. Przepis ten jest znany od prawie 20 lat.

Mięsne roladki to świetna alternatywa dla tradycyjnych steków. Aby stworzyć pyszne danie, potrzebujesz tylko trzech składników. Można je zawinąć, przyprawić i upiec! Świetnie nadają się jako danie główne lub na lunch.

Składniki:

  • 700-800 g schabu, karkówki lub kurczaka
  • Ogórki kiszone: 2-3
  • 100 g sera
  • Sól
  • Przyprawy do smaku

Przepis:

Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem do mięsa. Do każdego plastra dodajemy sól i pozostałe przyprawy. Umieść marynatę w pojemniku i przykryj go folią spożywczą. Pozostawić marynatę na 30-40 minut. Zetrzeć ser na tarce o dużych oczkach, a następnie pokroić ogórek na cztery równe kawałki.

Ułożyć mięso na blasze do pieczenia. Następnie położyć na nim ogórek i zwinąć w rulon. Powtórzyć tę czynność dla każdego kawałka. Mięso ułożyć w osobnym naczyniu. Posmarować bułki olejem i piec przez 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Każdą bułkę posypać tartym cheddarem i ponownie wstawić do piekarnika. Po upływie czasu wyjąć mięso z piekarnika i posypać je serem.

Smacznego!