Mięsne roladki to świetna alternatywa dla tradycyjnych steków. Aby stworzyć pyszne danie, potrzebujesz tylko trzech składników. Można je zawinąć, przyprawić i upiec! Świetnie nadają się jako danie główne lub na lunch.
Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem do mięsa. Do każdego plastra dodajemy sól i pozostałe przyprawy. Umieść marynatę w pojemniku i przykryj go folią spożywczą. Pozostawić marynatę na 30-40 minut. Zetrzeć ser na tarce o dużych oczkach, a następnie pokroić ogórek na cztery równe kawałki.
Ułożyć mięso na blasze do pieczenia. Następnie położyć na nim ogórek i zwinąć w rulon. Powtórzyć tę czynność dla każdego kawałka. Mięso ułożyć w osobnym naczyniu. Posmarować bułki olejem i piec przez 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Każdą bułkę posypać tartym cheddarem i ponownie wstawić do piekarnika. Po upływie czasu wyjąć mięso z piekarnika i posypać je serem.