Najpierw należy oddzielić od łodygi liście kapusty i odkroić twardą część podstawy. Za pomocą tłuczka należy rozbić liście kapusty. Drugim krokiem jest wymieszanie jajek z solą i pieprzem. Następnie należy do tej mieszanki dodać mąkę i z całości stworzyć gładką masę.
Każdy z liści kapusty należy wymieszać w cieście i smażyć na oleju z obu stron przez około minutę. Następnie liście rozkładamy na talerzu, który wcześniej należy wyłożyć papierowym ręcznikiem. Ręcznik wchłonie bowiem nadmiar tłuszczu.
Teraz trzeba przygotować nadzienie. Kroimy pomidory na pół i usuwamy gniazda nasienne. Warzywa kroimy na małe cząstki, a żółty ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Całość mieszamy z wybranymi ziołami i śmietaną. Farsz należy na koniec doprawić do smaku.
Na krawędzi liścia kapusty pekińskiej kładziemy farsz i całość zwijamy w rulon. Danie jest już gotowe i czeka na zachwyt domowników i gości.