Schab, por, pieczarki, ser i to pyszne danie ląduje na stole – Najpyszniejsze roladki jakie dotychczas jadłam.

Kotlety schabowe bardzo często goszczą na polskich stołach. Dopełniają je przeróżne sosy i dodatki. Znudziło ci się przygotowywanie ciągle tego samego?

A może chcesz zaskoczyć swoją rodzinę lub gości czymś nowym, niezapomnianym? Przygotuj roladki schabowe z porem w sosie serowo-pieczarkowym! Zapewniamy, to nic trudnego. Przejrzyj cały przepis, przygotuj składniki i do dzieła!

Składniki:

  • Schab bez kości – 0.5 kg;
  • por – biała część;
  • czosnek – 2 ząbki;
  • pieczarki – około 200 g;
  • ser żółty długo dojrzewający ( jeśli masz inny, możesz użyć go śmiało);
  • opakowanie serka topionego;
  • olej;
  • masło – 2 łyżki;
  • pieprz i sól;
  • wykałaczki.

Bierzmy się za przygotowywanie roladek!